Muziek in het park


Luisterlezing in het park in Nijmegen

Vandaag was ik uitgenodigd op een buurtfeest hier in Nijmegen. Kennelijk een actieve en betrokken buurt, gezien de inschatting dat er wel 150 mensen zouden komen. Deze keer hadden ze allerlei workshops georganiseerd voor jong en oud, en ik was gevraagd voor één van de workshops: een uur vertellen over muziek. Geen probleem! Ik had een verhaal voorbereid met als titel ‘Muziek in het Park’, waarin ik de relatie tussen omgeving en muziek belichtte… voorbeelden van composities die speciaal voor een bepaalde plek waren gecomponeerd, parken waar componisten hebben gespeeld, tuinen die er uitzagen zoals de muziek klonk, muziek gegenereerd door installaties die reageren op weersomstandigheden…. de lijst is eindeloos. Ik had een partytent tot mijn beschikking, en omdat daar niet veel mensen in kunnen was het al snel gezellig druk. Bovendien regende het hartgrondig, waar het alleen maar gezelliger van werd. Ik had een uiterst aandachtig publiek. Geweldig om te doen, voor 5 personen, voor 20, voor 50. Maakt me eigenlijk niet uit. Wel hoop ik dat de naam ‘KlankZaak’ zich op deze manier verspreidt, en dat mensen benieuwd zijn, en zich inschrijven. Dat zou mooi zijn!

5 keer bekeken0 reacties