Kinderactiviteiten

De KlankZaak doet ook activiteiten met kinderen. In die activiteiten staat niet de kennis centraal, maar onderzoeken we samen verschillende aspecten van de muziek: de betekenis, de sfeer, de instrumenten. Op een speelse manier, met aansprekende muziekfragmenten en beeld- en filmmateriaal ontstaat er een gesprek met de kinderen over muziek, over waar ze naar luisteren, wat ze horen en wat ze raakt.

3912112099_0593b1877e_b-e1477059623692.j
Muziekboom (kindercollege).jpeg
Kinderworkshop "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Een interactieve workshop waarin de betekenis van muziek tegen het licht wordt gehouden. Aan de hand van fragmenten en ‘muzikale raadseltjes’ wordt de fantasie geprikkeld, en gaan we op zoek naar het hoe en waarom van die verbeeldingskracht van muziek.


Voor kinderen van 6 tot 9, of van 9 tot 12 (inhoud wordt aangepast). Kosten en locatie in overleg.

Kindercursus: "Happy New Ears!"

Klassieke muziek is er in heel veel soorten. Zoals opera, waarbij een verhaal zingend gespeeld wordt. Of romantische muziek voor alleen maar piano. Maar waarom klinkt een opera anders dan een pianoconcert? Hoe bedenkt een componist zijn muziek?
Of voor een heel orkest. Of…. nouja, teveel om op te noemen!
Alles heeft zijn eigen klank.
Maar waarom klinkt muziek zoals die klinkt? Waarom schreef een componist 500 jaar geleden andere muziek dan 200 jaar geleden? Wat zijn de verschillen tussen Bach en Mozart en Beethoven, en hoe komt dat? Hoe klinkt klassieke muziek nu?
Met veel muziekvoorbeelden, filmpjes, verhalen en uitdagende luisteropdrachten stellen we ons deze vragen, en horen we wat er nieuw is aan oude muziek! Happy new ears!


In de Openbare Bibliotheek De Mariënburg
Data: zaterdag 12, 19 en 26 januari 2019
van 15.00 uur tot 16.15 uur
Kosten: €47,50 / leden €42,50

poster kindercursus.jpg