Ik ben een muzikale omnivoor. Aanvankelijk koos ik voor een klassieke opleiding, en studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Theo Bruins. Maar mijn passie voor muziek was breder dan wat ik op het conservatorium kon verwezenlijken, dus na 2 jaar stapte ik over naar de opleiding SPH in Nijmegen.

Vanaf toen heb ik vele terreinen van muziek verkend; zowel klassieke muziek als lichte muziek. Ik componeerde muziek voor theater. In mijn werk in de psychiatrie raakte ik onder de indruk van de kracht van muziek, en wat het voor mensen kan betekenen. Ik geef pianolessen, begeleid popbands, geef muziektheorie en -analyse, begeleid en ondersteun het schrijven van nummers, van pop tot rap, en schrijf arrangementen, begeleid een zangeres op de piano, maak opnames in mijn eigen studio, enzovoort. In mijn werk ontwikkelde ik gedurende 15 jaar luistercursussen. Ik experimenteerde met manieren om zowel muziek als de verhalen over te brengen, en zo de muzikale ervaring te verrijken. Mijn eigen kennis en inzicht groeide natuurlijk ook, en daarom richtte ik de KlankZaak op. Er zijn veel mensen die van klassieke muziek houden, maar niet goed weten waar ze ‘nieuwe’ mooie muziek kunnen vinden, en hoe ze daar naar kunnen luisteren. Kennis (en de smeuïge verhalen!) maakt muziek inzichtelijk en aantrekkelijk.

Inmiddels geef ik op meerdere plekken cursussen en lezingen, verzorg ik voor meerdere orkesten en ensembles inleidingen bij concerten en opera’s, en organiseer ik ook activiteiten voor kinderen.

Mijn aanbod is voor iedereen die avonturen wil beleven in de wereld van de klassieke muziek!

over mij!