top of page

Luisterlezing 'Matthäus-Passion'


De passietijd is weer aangebroken. Nergens anders dan in Nederland kloppen de harten zo veel sneller als de uitvoeringen van Bachs Matthäuspassion weer in de agenda opduiken. En het toenemend aantal publicaties is nog zo’n signaal dat het magistrale werk van Bach zich in grote aandacht mag verheugen. Voor iedereen die meer wil weten over Bach, de Matthäus, de geschiedenis, de symboliek, de uitvoeringen, de muziek…. kom naar mijn luisterlezing!

Woensdagavond 14 maart in de Bibliotheek de Mariënburg, van 20.00 uur tot 22.00 uur, €7,50 (€5,- voor leden van de bibliotheek) Dinsdagavond 20 maart in de Boskapel van 20.00 uur tot 22.00 uur, €10,-

Maandagavond 12 maart heeft iedereen de gelegenheid om een open repetitie van het Bachkoor mee te maken; een uitzonderlijk kijkje in de keuken van de uitvoeringspraktijk. Van 19.45 uur tot 22.15 uur in het Canisius College (Berg en Dalseweg 207).

Deze maand staat de Matthäuspassion van Bach centraal als variant op de luisterlezing-serie ‘Muziek per stuk’, iedere derde dinsdag van de maand. Op dinsdag 17 april hervat ik het reguliere muziek per stuk-programma met een nieuwe lezing over een fantastische compositie.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page