In de Historische Kerk in Groesbeek


In de eerste 4 maanden van het nieuwe jaar ga ik 4 luisterlezingen geven in Groesbeek, in de prachtige historische kerk. Deze wordt ook nog gebruikt voor kerkdiensten, maar ze organiseren ook allerlei andere activiteiten, waaronder lezingen. Een van de eerste ideeën was om een luisterlezing over de Johannes-Passion te doen, daags voor de uitvoering in de Nijmeegse Vereeniging. Mooi om ook aan deze prachtige passie aandacht te kunnen besteden; deze wordt te vaak zo onterecht als een ‘mindere Matthäus’ weggezet. Dat gaat dus in april gebeuren. In de voorgaande maanden verzorg ik dan nog 3 andere lezingen. Op een rijtje:

19 januari: Beethovens ‘Eroica’, over zijn derde symfonie16 februari: Stravinsky’s ‘Sacre du Printemps’, het roemruchte ballet uit 191316 maart: Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’, mmv sopraan Catharina Jansen13 april: Bachs ‘Johannes-Passion’

Op de afgebeelde poster staan uitgebreidere teksten bij de verschillende data. Iedere lezing kost, zoals gebruikelijk €10,- Aanmelden via de KlankZaak is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld.

36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven