Bij Omroep Gelderland

Bijgewerkt: 13 feb 2019


Radiostudio omroep Gelderland

Een van mijn doelen is om met de KlankZaak meer naamsbekendheid te krijgen, en soms word ik daar onverwacht bij geholpen. Muziekredacteur en presentator Daan Hartgers van Omroep Gelderland vroeg me of ik op de zondagochtend geïnterviewd wilde worden, in het programma 'Zin in zondag'. Over mijn luisterlezingen, bij wijze van uitgaanstip, maar ook over mijn andere activiteiten zoals de cursussen en concertinleidingen.

Graag natuurlijk!

Dus rij ik op een regenachtige en nog stille zondagochtend naar de studio's van onze regionale omroep om daar in 2 x 5 minuten (wat gaat dat snel!) het een en ander te vertellen. Eerst over mezelf, en dan over de KlankZaak en de lezingen. De twee blokjes werden onderbroken door een muziekstuk van mijn keuze: "Die Nachtigall" uit de Sieben Frühe Lieder van Alban Berg (Hier alle Sieben met pianobegeleiding, gezongen door Anne Sofie von Otter. In de uitzending hoor je Die Nachtigall van haar met orkest). Waarom ik dit lied koos licht ik toe in het interview.

Zoals gezegd, het vliegt voorbij. Hoewel ik in mijn cursussen en lezingen uiteraard veel aan het woord ben, en daardoor geoefend ben geraakt in het raak en ongeaarzeld formuleren van mijn gedachten, voelde ik in dit geval de klok wel doortikken, waardoor ik me tamelijk gehaast voelde. Terugluisterend valt het allemaal wel mee. Ik vond het een leuk gesprekje, en voelde me op mijn gemak achter de microfoon in de radiostudio. Mede dankzij de sturende vragen van mijn gastheer.


Voor wie het leuk vindt het interview te beluisteren, klik hier.

68 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven