di 02 apr. | Stadsschouwburg Nijmegen

Inleiding opera Eugen Onegin van Tsjaikovski

Inleiding bij de populaire opera 'Eugen Onegin' van Tsjaikovski, door de Staatsopera van Tatarstan.
Registratie is afgesloten
Inleiding opera Eugen Onegin  van Tsjaikovski

Tijd en locatie

02 apr. 2019 19:00 – 19:30
Stadsschouwburg Nijmegen, Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen, Nederland

Waar gaat het over

‘Eugen Onegin’ is Tsjaikovski’s meest geliefde opera en heeft terecht een vaste plek veroverd binnen het internationale repertoire. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige novelle van de grote schrijver Pushkin. De prachtige melodieën van Tsjaikovski brengen de emoties van de karakters tot leven, met als hoogtepunten het dramatische duel tussen de jeugdvrienden en de gracieuze brief-scene van Tatjana, de onbetwiste heldin van de opera.

De cynische rokkenjager Eugen Onegin schuift de hartstochtelijke liefdesbrief van Tatjana terzijde en maakt tijdens een bal op het landgoed van haar familie jacht op haar oudere zus Olga. Wanneer Olga’s verloofde en Onegins vriend, de dichter Lensky, protesteert, vecht Onegin tegen zijn zin het onvermijdelijke duel uit waarin Lensky het onderspit delft.

Zes jaar later keert Onegin uit het buitenland terug en lijken de rollen omgedraaid. Eugen wordt, als door de bliksem getroffen, op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. De heldin van de opera –maar inmiddels wel getrouwd- wijst de bourgeois playboy echter resoluut af en Eugen blijft ontgoocheld en eenzaam achter.

muziek Pjotr Iljitsj Tsjajkovski dirigent Renat Salavatov regie Mikhail Pandzhavidze decorontwerp Igor Grinevich

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement