ma 11 nov. | Stichting Theater De KiK

Debatavond 'Kunst! Zinnig?'

De waarde van kunst in de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en de openbare ruimte.
Registratie is afgesloten
Debatavond 'Kunst! Zinnig?'

Tijd en locatie

11 nov. 2019 20:00 – 21:30
Stichting Theater De KiK, Dorpsstraat 39, 6661 EG Elst, Nederland

Waar gaat het over

Bij kunst denk je al snel aan wat mooi is of niet mooi. De meeste mensen kennen kunst vanuit een museum, tijdens concerten of in het theater. Wij willen de verschillende kanten van kunst laten zien. Dus ook, wat het kan betekenen in verschillende beroepsgroepen zoals de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven. En ook wat het belang van kunst is in de openbare ruimte. Het is natuurlijk een debatavond dus ook de nadelen mogen naar voren komen. Bijvoorbeeld: “wat kost dat allemaal en is het dat wel waard en hoe belangrijk is het eigenlijk?”.

We hopen op een publiek dat voor en tegenargumenten kan laten horen. Het doel is elkaar informeren, inspireren en samen een mooie avond beleven.

We hebben de volgende sprekers uitgenodigd:

  • Dimitri Horsthuis-Tangelder: wethouder Cultuur Overbetuwe. Hij vertelt over het belang van kunst in de openbare ruimte.
  • Jeroen Swarte – werkzaam bij RIBW en deskundige op het gebied van klassieke muziek. Hij vertelt over de betekenis van kunst in de zorg.
  • Verily Klaassen – hoofd kunstzaken Rabobank. Zij vertelt waarom de Rabobank kunst belangrijk vindt en hoe de collectie en de kunstenaars bijdragen aan innovaties in de organisatie.
  • Ingeborg Kaandorp – kunstenaar en voormalig docent en cultuur coördinator basisonderwijs. Zij vertelt over haar ervaring met kunst op scholen en wat het betekent voor kinderen. 
Registratie is afgesloten

Deel dit evenement