vr 06 mrt. | Diverse locaties

Concertinleidingen 'Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert'

Inleidingen bij dit concert op 6, 7, 10, 12 en 14 maart (Enschede, Zwolle, Doetinchem, Zutphen en Deventer)
Registratie is afgesloten
Concertinleidingen 'Rosanne Philippens speelt Beethovens Vioolconcert'

Tijd en locatie

06 mrt. 2020 19:00 – 14 mrt. 2020 19:30
Diverse locaties

Waar gaat het over

Violiste brengt intensiteit en klankrijkdom

Beethovens Vioolconcert is in uitstekende handen bij de virtuoze Rosanne Philippens. Begeleid door ons orkest onder leiding van Sascha Goetzel ontfermt ze zich over dit beroemde vioolconcert. Daarnaast hoort u de revolutionaire overtuigingskracht van de Tweede symfonie van Sibelius. Grote muzikale intensiteit en heerlijke klankrijkdom in Arnhem, Enschede, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen en Deventer.

Beroemdste vioolconcert

Beethovens Vioolconcert, geliefd bij een breed publiek maar gevreesd bij de grote violisten vanwege zijn technische uitdaging en stevige lengte. Rosanne Philippens, uitstekend kenner van het vioolrepertoire van Beethoven, ontfermt zich met liefde over dit misschien wel beroemdste en populairste vioolconcert ooit geschreven. Werd zij een paar jaar geleden door de Volkskrant nog geroemd als ‘viooltalent groter dan de belofte’, inmiddels is ze dat stadium ver voorbij en behoort ze tot de bekendste solisten van ons land. Haar virtuoze spel, begeleid door het orkest onder leiding van Sacha Goetzel, past prachtig bij dit gloedvolle soloconcert, geschreven met een grote muzikale intensiteit en klankrijkdom zoals alleen Beethoven dat kan.

Revolutionair

Van een heel andere orde is de Tweede symfonie van Sibelius, muziek met een triomfantelijke uitstraling en bijna revolutionaire overtuigingskracht. Niet verwonderlijk, want hij schreef het in een tijd dat zijn geliefde Finland zich los probeerde te weken van overheerser Rusland. Het werd al snel bestempeld als ‘symfonie van de onafhankelijkheid’, dat vooral in de grandioze finale tot zijn recht komt. Sibelius vestigde er zijn naam mee als nationale componist van Finland. Een heerlijk stuk voor orkest en dirigent Sascha Goetzel om het concert mee te besluiten.

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement