ma 14 jan. | Musis Arnhem

Concertinleiding "Verklärte Nacht"

Nachtstukken van Schönberg en Mendelssohn
Registratie is afgesloten
Concertinleiding "Verklärte Nacht"

Tijd en locatie

14 jan. 2019 19:15
Musis Arnhem, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem, Nederland

Waar gaat het over

PROGRAMMA

Knigge – ‘Zacht en licht lacht ‘t maangezicht’ voor twee bassethoorns en strijkers

Schönberg – Verklärte Nacht (versie voor strijksextet)

Mendelssohn – Konzertstück nr. 1 in F voor bassethoorn, klarinet en strijkers, op. 113

Mendelssohn – Midzomernachtsdroom (arr. M. Knigge)

Eind 2011 richtte een groepje musici een nieuw muziekcollectief op: LUDWIG, genoemd naar cultureel ondernemer avant la lettre Beethoven. Het collectief kenmerkt zich door flexibiliteit, zowel artistiek-inhoudelijk als in praktische zin. LUDWIG kan zich namelijk in iedere gewenste vorm manifesteren, van instrumentaal solist tot groot orkest met koor. En altijd met een even doorwrochte als avontuurlijke programmering. Dat alles is niet onopgemerkt gebleven: in januari 2018 sleepte LUDWIG zelfs een Grammy Award in de wacht voor hun debuutalbum Crazy Girl Crazy met sopraan Barbara Hannigan. Vanavond is het collectief voor het eerst in Musis. Het programma bewijst de wendbaarheid en avontuurlijkheid van de groep, met een glansrol voor de Nederlandse componist Max Knigge.

INLEIDING

Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Musis op Maandag. Bij aankoop van minimaal drie concerten binnen één serie, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten.

MUSICI

Arjan Woudenberg – bassethoorn

Bart de Kater – bassethoorn

Laetitia Gerards – sopraan

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement