ma 04 feb. | Musis Arnhem

Concertinleiding "Schuberts onvoltooide"

Schubert, Bach en Berg
Registratie is afgesloten
Concertinleiding "Schuberts onvoltooide"

Tijd en locatie

04 feb. 2019 19:00
Musis Arnhem, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem, Nederland

Waar gaat het over

Schuberts Onvoltooide

Rotterdams Philharmonisch Orkest

PROGRAMMA

Schubert – Symfonie nr. 8 in b, D. 759 ‘Unvollendete’

Bach – Toccata in c, BWV 911 (piano solo)

Bach – Klavierconcert in d, BWV 1052

Berg – Drei Orchesterstücke, op. 6 (versie 1929)

Met ingang van dit seizoen is de Israëliër Lahav Shani (*1989) de nieuwe kapelmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Nooit eerder had het orkest zo’n jonge chef-dirigent.

Het begin van de samenwerking was al veelbelovend. ‘Shani krijgt de musici achter zich door kunde én spelplezier’, aldus de Volkskrant, die verder sprak van een ‘bijzondere chemie’ tussen dirigent en orkest. In dit afwisselende programma presenteert Shani zich ook als pianist – zowel solistisch als dirigerend vanachter de piano. Komt dat horen en zien!

INLEIDING

Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Musis op Maandag. Wanneer u meerdere concerten binnen één serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten.

RECENSIES

'Shani is een wonderkind met twee benen op de grond. Wanneer hij dirigeert merk je aan alles - zijn sierlijke en duidelijke slag, zijn natuurlijke melodievorming - dat hij muziek ademt en dat niet anders gewend is.' - NRC ★★★★

MUSICI

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Lahav Shani – piano en leiding

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement