vr 05 apr. | Musis Arnhem

Concertinleiding: Passiemuziek van Haydn en Boccherini

Haydn — ‘Sieben Letzte Worte des Erlösers am Kreuz’, op. 51 Boccherini — Stabat Mater
Registratie is afgesloten
Concertinleiding: Passiemuziek van Haydn en Boccherini

Tijd en locatie

05 apr. 2019 19:00 – 19:30
Musis Arnhem, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem, Nederland

Waar gaat het over

Het Duitse Salagon Quartett werd in 2004 opgericht door vier ervaren en gepassioneerde kamermuziekspelers. De naam komt van het Franse klooster Salagon, een geliefde festivallocatie. Het kwartet speelt volgens de inzichten van de zogenoemde historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk, met darmsnaren en originele strijkstokken. Dit programma combineert Joseph Haydns aangrijpende Sieben letzte Worte, een instrumentale reflectie op de zeven kruiswoorden van Jezus, met het al even ontroerende Stabat Mater van Luigi Boccherini, waarin de moeder van Jezus centraal staat. In laatstgenoemd werk krijgen de strijkers gezelschap van barokspecialist Dorothee Mields, met wie het kwartet het werk ook op cd zette.

INLEIDING

Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Kamermuziek, Oude Muziek en Vocale Solisten. Wanneer u meerdere concerten binnen één serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten.

Website: www.salagonquartett.de

CREDITS

Christine Busch – viool

Lisa Immer – viool

Sebastian Wohlfarth – altviool

Gesine Queyras – cello

Dorothee Mields – sopraan

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement