Welke componist (m/v) vind je interessant?

Ik ga ‘tweeluikjes’ over componisten maken, als cursus van 4 x 2 avonden (je kunt ook een componisten-2luikje los bezoeken). De opzet is volgens het bekende ‘leven & werk’; de eerste avond over het leven van een componist, de tweede over het werk – hoewel natuurlijk niet heel strikt gescheiden.

Doe de poll
De vraag aan iedereen is nu: welke 4 componisten zouden er aan bod moeten komen? De Grote Jongens, of juist minder bekende? Doe de poll, en/of reageer, motiveer en vul aan in de reacties hieronder.
Ik ben heel benieuwd!

Kies (liefst) 4 componisten waar je zo'n tweeluik wel van zou willen meemaken. Staat je keuze er niet tussen? Vul dan zelf aan!
 • Voeg je eigen keuze toe

Reacties

Welke componist (m/v) vind je interessant? — 4 reacties

  • Die kun je er zelf bijzetten! Bijvoorbeeld: Hildegard von Bingen, Clara Schumann, Fanny Mendelssohn (wel op de portrettenmuur hierboven!), Henriëtte Bosmans, Germaine Tailleferre, Sofia Goebaidoelina, Galina Oestvolskaja, Kaija Saariaho, Calliope Tsoupaki?

   • Van mij enkele vrouwen, van wie er genoeg zijn. Helaas tamelijk onbekend en weinig te horen, maar wel op you tube. Succes Jeroen.

    • Dankje Anneke! Helaas is door tijdsgeest en ontwikkelingskansen voor vrouwen door de eeuwen heen pas in de 20ste eeuw een prominentere rol voor vrouwelijke componisten weggelegd. Voor deze 2luik-serie zou dus wat mij betreft bijv. Goebaidoelina wel in aanmerking komen, maar Clara Schumann niet, hoe interessant zij als historische figuur ook is geweest.
     Ik heb wel een keer een lezing gedaan over Alma Mahler, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat ook niet alleen maar ging over haar compositorische betekenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.