Kindercollege ‘Ik hoor, ik hoor, wat jij niet hoort’

Zaterdag 13 januari maakte ik mijn debuut bij jonge luisteraars (vanaf 9 jaar) met een ‘kindercollege’, in het programma van de Openbare Bibliotheek Mariënburg. Het was een speelse verkenning van klassieke muziek die iets uitbeeldt, of op andere manieren de fantasie prikkelt. Onderstaande tekst vertelt meer:

Muziek-zonder-woorden betekent niks…. zodat jij er alles in kunt horen. Een woeste zee, een lekker zomerdagje, een razende trein, een akelige heks of een verdrietig meisje. Klassieke componisten proberen met hun muziek ons iets te laten voelen, of een verhaal te vertellen. In dit muzikale kindercollege hoor je hoe ze dat doen. En jij mag zeggen of het ze ook lukt!

UPDATE: het was geweldig! Met een club van 20 kinderen lieten we onze fantasie de vrije loop, en buitelden de associaties op de muziek over elkaar heen. Fantastisch om kinderen zo gefascineerd naar muziek te zien luisteren, en met hen in gesprek te zijn daarover.
Eind maart ga ik een ochtend verzorgen op een basisschool in Beuningen i.s.m muziekschool Muziek-op-maat. Ben heel benieuwd. Ik ga onderzoeken of ik dit op meer basisscholen kan gaan aanbieden met de KlankZaak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *