Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
13 berichten.
Marga Pauwels schreef op 7 mei, 2018:
In het begin van 2018 heb ik de cursus 'De gereedschapskist van de componist' gevolgd. Zes bijeenkomsten in een zaal boven de Openbare Bibliotheek, waar Jeroen ons uitleg gaf over ritme, melodie, harmonie en klankkleur in de (klassieke) muziek. Voor mij soms wat moeilijk, maar altijd boeiend door zijn aanstekelijke manier van vertellen, zijn grote kennis van en liefde voor de muziek. Jeroen laat fragmenten horen en zien op het scherm, en daarenboven speelt hij zelf stukken op de piano. En wat gebeurde er? Bij een uitvoering van kamermuziek hoorde ik de muziek intens als nooit tevoren. Daarbij heeft de cursus een grote rol gespeeld. Dank je wel, Jeroen.
Mieke Janssen schreef op 30 april, 2018:
Afgelopen weken de cursus ‘Muzikaal verhaal’ gevolgd. Een leuke manier om de ‘klassieke muziek’ te ontdekken voor beginners, maar ook voor mensen die zich er al langer in verdiepen. De cursus gaat aan de hand van wisselende onderwerpen negen keer door de verschillende tijdperioden heen en wordt op een boeiende wijze gebracht door een passievolle verteller met veel ervaring en kennis. Mijn interesse is gewekt en ik hoop dat er een cursus volgt met nog meer verdieping.
Edith schreef op 22 april, 2018:
Ik verheug me iedere maand op de 'luisterlezingen' van Jeroen. Het is heel erg informatief, maar ook gewoon gezellig en leuk . Iedere keer een feestje, waarop ik vanalles leer. De presentaties zijn heel erg mooi verzorgd, en maken alles extra duidelijk. De avond over Schubert was speciaal omdat daarbij de zangeres Der tod und das Madchen zong, prachtig! Ik hoop dat er nog veel lezingen volgen.
Loes Modderman schreef op 2 september, 2017:
Boeiende materie, deskundig en met veel humor gebracht. De visuele middelen voegen een hoop toe. Mooi om muziek niet alleen te horen maar ook te zien spelen. Ik heb er veel van geleerd, vooral door de confrontatie met muziek waar ik normaal niet naar zou luisteren. Negen hele waardevolle avonden!
Marlies schreef op 20 mei, 2017:
Jeroen, ik heb genoten en ben negen keer gráág naar de cursus ochtend gekomen.Je verhaal iedere keer overtuigend en aanstekelijk met de nodige humor. Echt genieten van \"klassieke muziek\". DANK.
Frank Muller schreef op 4 januari, 2016:
Onlangs heb ik 9 interessante \"Muzikaal Verhaal\" avonden bijgewoond. Jeroen verteld bevlogen en met veel achtergrondkennis. De presentatie is goed van opbouw, er is veel ruimte voor vragen en discussie. Mijn basiskennis van de klassieke muziek heeft een duidelijke verdieping gekregen, mede dankzij de mooie en bekende, maar ook de nieuwe en soms uitermate lelijke/moeilijke muziekfragmenten die het gehoor opnieuw hebben aangescherpt.
monique siebelink schreef op 21 juni, 2014:
Het was een feestje om bij de cursus Muzikaal verhaal aanwezig te zijn.Jeroen maakt de muziek geschiedenis toegankelijk met zijn thematische opbouw,maar ook met zijn keuze van muziekfragmenten en beeld(!) materiaal van uitvoeringen die hij voorradig heeft.Als er dan ook nog samen met een sopraan een lied \"live\" uitgeplozen wordt is dat toch de kers op de,toch al rijk versierde taart. Gun je zelf wat goeds en schrijf in!
Joyce Houtzagers schreef op 14 april, 2014:
In de cursus “Muzikaal verhaal” zijn mijn oren opengegaan en ben ik op een nieuwe manier naar klassieke muziek gaan luisteren. Geen droge, taaie kost over muziek uit vervlogen tijden maar boeiende verhalen, achtergronden en beelden die Jeroen op een levendige, gedreven en enthousiaste manier onder de aandacht brengt. Ik als leek en liefhebber van klassieke muziek vind de cursus een aanrader voor iedereen.
Bep Wilschut schreef op 29 januari, 2014:

dank zij de cursus kreeg ik meer inzicht in de muziekstromingen al hoewel.....er is zoveel ...... . durf te luisteren!!!! ga voor deze cursus, het heeft voor mij nog meer deuren geopend. dank je Jeroen

Piet Klein schreef op 27 december, 2013:
Wat doe je als klassieke muziek je intereseert maar weining zegt? Je gaat op zoek naar informatie om meer begrip te krijgen van die muziek. Ik ben bij de cursus \'10 eeuwen\' van Jeroen terecht gekomen. En daar ben ik blij om. Met passie voor de muziek en groot enthousiastme om die passie over te brengen is de cursus heel aantrekkelijk. Nu, na 6 lessen luister ik al totaal anders naar de muziek. Door de muziek te kunnen plaatsen in tijd en vorm en herkenning van de thema\'s is mijn luisteren verrijkt. Bedankt Jeroen. Kun je naast je prettig geschreven handout ook een boek aanbevelen dat minder omvangrijk is dan Grouts Bijbel?
Anneke Smit schreef op 6 december, 2013:
Ik volg de cursus 10 eeuwen muziek en met plezier. Vooral ook vanwege enthousiasme, kennis en presentatie van Jeroen. Wat ik nog graag wil weten: wat hoor ik nu eigenlijk? Welke taal, welk vocabularium kent muziek? Van nu af aan ga ik de website volgen. Vrgr. Anneke Smit
Marianne Elemans schreef op 15 november, 2013:
Ik ben een cursist. De cursus zit goed in elkaar, geeft een goed overzicht van diverse muzieksoorten, zoals de symphonie, de opera etc en geeft de ontwikkeling van de genres door de eeuwen heen. Voorzien van beeldmateriaal,teksten om thuis verder te lezen en luisteren en geluidsfragmenten. Bovenal zeer enthousiast gepresenteerd, met veel kennis van de muziek. Iedere cursusavond is weer een klein feestje. Voor iedere muziekliefhebber een aanbeveling. Gelukkig staat de volgende cursus al weer op stapel. Marianne Elemans
Loes schreef op 4 november, 2013:
Je website ondergaat iedere dag een verandering, en hij wordt steeds mooier en veelzijdiger. Ik weet hoe je ziel en zaligheid gemoeid is met muziek, en het overbrengen van je kennis en enthousiasme. Ik kan alleen maar voor je wensen dat er veel mensen van zullen profiteren en je cursussen in de toekomst zullen bevolken! Succes!