Aanbod

Het KlankZaak-aanbod op een rij:

Muzikaal Verhaal
Een overzichtscursus van 9 x 2 uur over de geschiedenis van de klassieke muziek. In deze cursus wordt ieder genre (opera, kamermuziek, symfonie, etc) apart besproken.

Gereedschapskist van de componist
Een cursus van 6 x 2 uur over de basisbeginselen van muziek: ritme, harmonie, melodie en klankkleur. Aan de hand van veel voorbeelden leer je deze elementen te onderscheiden, en krijg je zicht op de middelen die een componist gebruikt om muziek te creëren, en het beoogde effect op de luisteraar te hebben.

Muziek per stuk
Losse ‘luisterlezingen’, 1 x per maand, waarin in 2 uur één enkele compositie wordt doorgelicht: om de muziek te bewonderen en tegelijkertijd ook te fileren.

Kindercollege ‘Ik hoor ik hoor wat jij niet hoort’
Voor de jongere luisteraars, om te ontdekken wat een componist bedoelt, en wat wij er in horen. Komt dat altijd overeen? Is het erg als dat niet zo is?

Een aantal cursussen en lezingen worden momenteel samen met openbare bibliotheek De Mariënburg georganiseerd. Maar al deze cursussen en lezingen kunnen in overleg ook op andere plekken worden gegeven. Zie bijvoorbeeld deze ‘huiskamercursus’.